Padažai, įdarai skirtingiems patiekalams

Pagardų pagalba, net pačius paprasčiausius patiekalus galima paversti kažkuo ypatingu, saldžiu  kremu  kepiniams ar neįprastu padažu mėsos ir kitiems patiekalams.

Avokadų padažas-  tepamas ant mėgstamos šviežios ar skrudintos duonos, ruošiamas labai paprastai- smulkintus avokadus sumaišykite su grūstais česnakais, įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių, įberkite druskos bei pipirų pagal skoni.                                                                                     Parduotuvėje nupirkti avokadai, dažniausiai būna dar neprinokę, dar kietus avokadus reikia suvynioti į popierių, jie laikomi kambario temperatūroje, kol suminkštėja.  Avokaduose gausu vitaminų C, E, D, K, B1, B2, B6, biotino, karotino, angliavandenio manoheptuliozės, kuris sugeba tirpinti riebalų perteklių ir mažina cukraus kiekį kraujyje,  maitina smegenų ląsteles, teikia  žvalumo, darbingumo. Tai puikus gyvulinės kilmės riebalų pakaitalas.

Svogūnų padažas– 3 didelius svogūnus ( raudonieji svogūnai būtų švelnesnio skonio) pakepinkite aliejuje, supilkite apie 3 šaukštus balzaminio acto ir tiek pat cukraus bei  apie puse stiklinės vandens, troškinkite,  kol vanduo išgaruos, įberkite druskytes ar norimų prieskonių pagal skonį, atvėsęs padažas tinkamas, mėsytei, dešrytei aptepti, greitiems užkandžiams ruošiant, „itališkas“ lazdeles išteptas padažu apvyniokite rūkytos, vytintos  mėsytės griežinėliais

Raudonųjų serbentų padažas- labai tinka prie vištienos. Ingredientus galima maišyti pagal skonį. 600 ml paruošti: 500 g Serbentų beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys (arba galite šiek tiek pamalti blenderiu). Pakaitiname iki užvirimo. Tuomet nukeliame nuo ugnies, suberiame 200 g cukraus ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname, kol cukrus  ištirps. Sudedame prieskonius- 1/4 a.š. cinamono, 1/4 a.š. pipirų, 1 a.š. druskos, 4 skiltelės susmulkinto česnako (nebūtina, bet suteikia aštraus,pikantiško skonio), 50 ml acto, išmaišome, vėl pakaitiname ant mažos ugnies kelias minutes. Galima Išpilstyti į sterilius stiklainiukus, laikyti šaldytuve.

Žirnelių įdaras-padažas-  labai tinka mėsos ar žuvies kepsniams, blynams, skrudintai duonai ar garuose virtoms daržovėms. 1 Svogūnas smulkiai supjaustomas ir kepamas, kol apskrus. Šaldytus žirnelius 150 g. beriame į verdati vandenį, užvirus verdame  dar 3 min.. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu – taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą. Žirnelius sumaišome su svogūnais, druska, pipirais ir sumalame blenderiu.

zmz-67492962

 

Josburtai.lt

info@josburtai.lt

Palikite komentarą
2 komentarai

  1. Mehmet

    Tikrai taip, todėl pas mus namuose itin retai apinkaslo pirktiniai sūreliai ir saldūs jogurtai. Sūrelius tai vaikai mėgsta, bet pirktinių jogurtų tai niekada nevalgo. O vat natūralų jogurtą sumaišius su trintomis uogomis tiesiog dievina. Manau tai viską ir pasako vaikai juk jaučia kas jiems skaniau.

Komentaras:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *