Įdaryti užkandžiai

Lengvai ir greitai paruošiamos įdarytos užkandėlės, tikrai nepaliks abejingų.

Įdarytos pievagrybių kepurėlės

Nupjaukite pievagrybių kotelius ir išimkite truputėlį minkštimo, kad pievagrybiuose liktų laisvos vietos. Pievagrybių kepurėles pabarstom mėgiamais prieskoniais iš abiejų pusių, kotelius susmulkinam kuo smulkiau. Keptuvėje pakepiname maltą mėsą, dedame pievagrybių kotelius ir smulkiai kapotą česnaką, svogūną, galima dėti virtų, susmulkintų bulvių. Viską apkepiname, pabarstome pipirais, druska. Iškeptą įdarą nuvarviname per sietelį, kad neliktų aliejaus. . Į įdarą dedame šaukštą majonezo, išmaišome. Įdaru prikemšame pievagrybių galvas, galima aptepti kaiušinio tryniu, majonezas beje visai nebūtinas. Pabarstome tarkuotu sūriu, sudėkite į orkaitę ir pakepkite and vidutinės ugnies 5-10 minučių

Krepšeliai su įdarais

Šalia jų galima papuošimui pateikti vyšninių pomidorų puselių ar putpelių kiaušinių (galima virtų puselių).
susmulkinkite svogūnus, morkas sutarkuokite smulkia tarka, pasirinktas žoleles(krapus, baziliką, petražoles, špinatus..kas labiau patinka) sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, tuomet sudėkite morkas ir dar šiek tiek pakepkite. Į bendrą masę suberkite vištienos kepenėles (apie 500g.) . Kepkite 15-20 minučių, nuolatos pamaišydami. Viską išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti.
Pagamintas kepenėles sudėkite į blenderį, įpilkite grietinėlę ir viską susmulkinkite, kad gautųsi vientisa masė.. Ją apibarstykite šviežiomis žolelėmis, pagardinkite druska bei pipirais.
Į krepšelius (juos galima pasigaminti patiems arba įsigyti pagamintų, tešlos krepšelių) sudėkite paruoštą įdarą (gražiausiai gaunasi su kulinariniu švirkštu)
Tokiems krepšeliams tinka įvairiausi įdarai- varškės su džiovintomis slyvomis bei trupučiu susmulkintų sausainiu.
Špinatais, vištiena bei grietinėlė, galima pabarstyti sūriu.

„Cannelloni“ makaronai

Didžiuliai makaronai į kuriuos galima dėti įvairiausius įdarus- pavyzdžiui pakepintą faršą su žalumynais, česnaku, sūrių. Vištieną, pievagrybius.
Į sviestu pateptą kepimo indą guldome įdarytus makaronus, gausiai apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 250 C orkaitėje apie 5 – 7 minutes, kol sūris gražiai apskrus.

Įdaryti pomidorai

Juos galima įdaryti varške, lašiša, virtais kiaušiniais, sumaišytais su česnaku, svogūnu, majonezu. Tinka ir avokadas su lašiša ir žalumynais, tunas, salotų lapai
Horizontaliai įpjaukite pomidorus iki pusės, nuimkite viršutinę dalį ir perpjaukite per pusę. Vidų išskobkite ir prikimškite paruošto įdaro.

Įdaryti kepti pomidorai – Juos tinka įdaryti apvirtais grybais ar pievagrybiais apkepintais su svogūnu, kiaušiniu ( jį galima virti arba aptepti jau įdarytus pomidorus prieš dedant į orkaitę, galima apibarstyti sūriu. Taip pat tinka faršas ar vištiena. Į įdara galima įmaišyti, duonos trupinėlių.

Įdarytos bulvės

Bulves nulupkite, nuplaukite ir subadykite šakute, sudėkite ant skardos, įkiškite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 min. Kai iškeps, perpjaukite išilgai pusiau ir šaukšteliu išskobkite minkštimą. Galima kepti jau išvirtas bulves, bus kiek greičiau bet skirsis skonis.
Sutrinkite minkštimą šakute ir sumaišykite su trupučiu grietinės, kiaušiniu, druska ir pipirais, kol išeis vientisa masė. Sudėkite smulkiai supjaustytą silkę ir svogūną bei sukapotus svogūno laiškus, gerai išmaišykite. Vietoj silkės gali būti šoninės plonos riekelės ar pakepintas faršas su tarkuotom morkom ir marinuotais agurkais (jų pakepinti prieš dedant į bulves nereikia, pievagrybiai.
Paruošta mase įdarykite bulves, sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą, pašlakstykite lydytu sviestu ir grietine, įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Prieš baigiant kepti, ant bulvių uždėkite tarkuoto sūrio sumaišyto su majonezu. Pakepkite dar kelias minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Bulvių viršų galite papuošti smulkintais svogūnų laiškais, krapais.
Bulves galima paruošti su labia skaniu riešutų prieskoniu, tuomet ir įdaras nebūtinas.
Virtas bulves perpjaukite per pusę ir apkepkite aliejuje, į pabaigą pabarstykite prieskoniais (ciberžole, rozmarinu, kmynais..) ir maltais linų sėmenimis (tai suteiks savitą riešutų skonį).

Įdarytos cukinijos

Cukiniją supjaustykite storais griežinėliais, išimkite vidų. Džiovintus grybus išmirkykite ir išvirkite, permalkite ir sumaišykite su ryžiais, pakepintais svogūnais ir tarkuotu sūriu.
Įdarykite šia mase cukinijas ir pabarstykite džiuvėsėliais, šiek tiek apkepkite keptuvėje.
Sudėkite į troškintuvą, įpilkite truputį sultinio, įmeskite kelis griežinėlius morkų ar svogūno gabalėlį. Troškinkite, kol cukinija suminkštės.

Bandelės

Bandelių viršų beveik nupjaukite, kad atsidarytu, išimkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais, apkepkite ar padžiovinkite ir sudėkite ant servetėlės.
Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite kubeliais, sumaišykite su smulkintomis krabų lazdelėmis ir krabų mėsa, sudėkite džiūvėsiukus ir smulkintus svogūnų laiškus.
Sumaišykite su majonezu ir įdarykite bandeles.
Bandeles galima įdaryti bet kokiomis mėgstamomis salotomis su mėsa ir kiaušiniais. Lašiša ir varške.

Įdarytos, keptos paprikos

paprikos, 4 vnt. Pievagrybiai, 250 gr. Džiūvėsėliai, 6 riek. Grietinė, 4 v.š. Kiaušiniai, 2 vnt. Sojos padažas, 4 v.š. Druska. Pipirai. Petražolės. Svogūnas, 1 vnt.
Paprikų viršūnėles nupjaukite, išimkite sėklas. Džiūvėsius aptepkite grietine, o kai truputį suminkštės – sumaigykite šakute.
Į šią masę sudėkite kiaušinius, pakepintus svogūnus, žalumynus, grybus ir supjaustytas paprikų viršūnėles, įberkite druskos, paskaninkite padažu ir viską išmaišykite.
Prikimškite paprikas.
Sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą, kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-50 minučių. Vis palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.

Žalios Paprikos – Paprikos, 4 vnt. Sviestas, 50 gr. Sūris, 150 gr. Česnako skiltelės 3 vnt.
Nuplaukite paprikas, pašalinkite kotus ir sėklas. Sūrį ir sviestą sutarkuokite, susmulkinkite česnaką, viską sumaišykite.
Įdarykite paprikas, prieš patiekdami 20 minučių palaikykite šaldytuve, po to supjaustykite riekelėmis.

Paprikos laiveliai – paprikos, 3 vnt. Virta vištiena, 150 gr. Pomidoras, 1 vnt. Pievagrybiai, 100 gr. Sūris, 100 gr. Alyvuogės. Salotos. Žalumynai.
Pievagrybius nuplaukite, nulupkite odeles, supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Vištieną išvirkite ir supjaustykite labai mažais gabaliukais arba sutrinkite ir sumaišykite su smulkiai tarkuotu sūriu. Į bendrą masę sudėkite kepintus grybus ir šviežias kapotas žoleles. Viską išmaišykite ir pagardinkite majonezu.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, paprikas perpjaukite į 4 dalis. Vieną ketvirtadalį atidėkite papuošimui. Ant lėkštės išdėliokite salotų lapus, ant jų – pomidorų griežinėlius, o ant pomidorų – paprikas.
Paprikų ketvirčius įdarykite pievagrybiais ir vištiena. Likusį paprikos ketvirtį supjaustykite plonomis juostelėmis, kiekvieną juostelę perverkite mediniu smeigtuku, įstatykite į paprikos „laivelius“ ir viršuje įsmeikite po alyvuogę.

Įdaryti virti kiaušiniai

Išvirtus kietai kiaušinius, atsargiai perpjaukite pusiau, galima su lukštu arba jį nulupus. Su lūkštu įdarytas puselės galima apibarstyti džiuvesėliais ir apkepinti. Įdarui tinka pomidorai, lašiša, svogūnai, česnakas, pievagrybiai, mėgiama mėsyte, surių. Įdaras dedamas išėjus tryni ir maiįomas su juo, jeigu lieka nemažai įdaro, jį galima panaudoti sumuštinių užtepėlei.

Komentaras:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *