Saldūs kremai, pagardai, skanumynai

Saldūs kremai puikiai tiktų bemielės sluoksniuotos tešlos pyragaičiams, kuriuos galima papildyti šviežiomis uogomis ar uogienėmis, taip pat tortams ir kitokiems saldumynams.

Pistacijų kremas– į puodelį supilkite 100ml. pieno, įberkite 3 šaukštus cukraus, įdėkite pusę plakto kiaušinio ir pusę šaukšto krakmolo. Pakaitinkite kol sutirštės ir suberkite grūstuvėje trintas pistacijas

Saldėsių kremas – 15 g. želatinos ištirpinkite šaltame vandenyje  230ml. pieno- mažesnę pieno dalį sumaišykite su  pakeliu vanilinio pudingo ir  3 šaukštus cukraus, likusį pieną ir  100ml. plakamosios grietinėlės pakaitinkite, nuolat maišydami supilkite pudingo masę, kai kremas užvirs iškart nuimtike nuo ugnies, į atvėsusį kremą įmaišykite ištirpintą želatiną, įlašinkite kelis lašelius migdolų esencijos. Kremą dėkite į šaldytuvą, kai pradės stingti- tepkite juo norimus kepinius, galite paberti riešutėlių ar aguonų papuošimui.

Marcipanų masė– 200 g. migdolų nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite luobeles ir truputį padžiovinkite nekarštoje orkaitėje (džiovinti reikia atsargiai, kad nepradėtų ruduoti), padžiovintus kelis kartus  permalkite mėsmale. Gautas kruopeles sumaišykite su 200 g. cukraus pudros ir 50 ml brendžio. Visą masę dar kelis kartus permalkite mėsmale, kol ji pasidarys daugmaž vienalytė. Jei sunkiai jungiasi į vientisą masę, įpilkite truputį virinto vandens.

Citrinų kremas– Puikus pągardas kepiniams. 200 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių, sumaišykite  su  500 ml cukraus ( labai tinka specialus uogienių cukrus) ir  3 kiaušiniais. Nuolat maišant užvirinkite šią masę ir virkite, kol kremas ims tirštėti. Tebemaišant pamašu dėkite  200 g. sviesto.  Nuimkite puodą nuo viryklės. Kremą nukoškite ir supilkite į šiltus švarius stiklainius. Laikykite šaltai.

Apelsinų marmeladas– Reikės: 1 kg. apelsinų, 2 citrinų, 1,5 kg uogienių cukraus, 75ml apelsinų likerio, 6 obuolių, po kelis žvaigždinius anyžius,gvazdikėlius, cinamonu lazdeles. Apelsinus ir citrinas gerai nušveitus šepetėliu po tekančiu vandeniu, su žievelėmis supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į didesnį dubenį, užpilkite 2l vandens, įmeskite po kelis anyžius ir gvazdikėlius, cinamonų lazdelę ir palikite pastovėti per naktį. Apelsinų ir citrinų masę sukrėskite į didelį puodą, užvirkite ir vis pamaišydami kaitinkite ant mažos ugnies.
Per tą laiką obuolius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis (be sėklyčių), jas sumeskite į perpus sumažėjusią apelsinų ir citrinų masę, supilkite uogienių cukrų ir vis maišydami dar 15 min. pavirkite. Maišydami virkite masę tol, kol marmeladas taps toks tirštas, kad lėtai tekės nuo šaukšto. Pabaigoje supilkite likerį, marmeladą gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.Išpilstykite į paruoštus stiklainius.

Josburtai.lt

info@josburtai.lt

Komentaras:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *