Trintos sriubos

DSCN6124

Trintos sriubos

Be galo skanus ir sveikas patiekas, verta išbandyti, jos gaminamos labai paprastai ir greitai, o jas virti galima, iš pačių megstamiausių indregientų.

Tokias sriubas galima gardinti 35 % riebumo grietinėle 1.5 stikl. Ar lydytu sūriu.
Paruošimas labai paprastas, mėgiamas daržoves apkepinkite, kad greidžiau ir gardžiau suminkštėtu.

Skaniau tokias sriubas virti su mėsos, vištienos gabaliukais arba sultiniu.
Išvirus sriubai, ją sutrinkite smulkintuvu ir dar keleta minučių pavirkite, norint pagardinti grietinėle, geriau ja pilti, jau sutrinus sriubą ir užvirinti ant silpnos ugnies.

Labai sveika šparagų sriuba– gali būti verdama su svogūnais, citrina ir sviestu (3 v.š.) bei sultiniu. Apkepam susmulkintus svogūnus su sviestu, suberiam šparagus ir truputi apkepę beriame (kartu su sviestu) virtis, kol suminkštės, susmulkinam plaktuvu ir įberiam druskos, pipirų ir įspaudžiam citrinos sulčių.
Šparagus galima ruošti ir su bulvėm, kopustais, špinatais, morkom bei kitais mėgiamais ingredienais.

Paprikų sriuba- tinkama virti su visomis daržovėmis, labai tinka vištiena, alyvuogės be kauliuku, avokadas, trinti riešutai, žalumynai, apkepintos sėklos

Moliugai- be galo tinka trintoms sriuboms- juos galima ruošti su krevetėmis, mairūnais, tačiau moliūgams nebūtina mėsa ar sultinai, juos apkepus su svogūnų ir česnaku bei apvirus ir sutrinus, jau gali pamėgti mėsėdžiai. Galima moliūgų sriuba, patiekiant, pabarstyti apkepintom sėklom, riešutais ar skrebučiais.

Svogūnų sriubai- tinka juoda duona, bulvės, morkos, grietinėlė, pievagrybiai.

Žirnelių sriubas- galima virti su pievagrybiais ar džiovintais grybais. Žirnius ir džiovintus grybus, reikėtu nuplauti, užpilti šiltu vandeniu ir palikti brinkti bent valandai. Žirnių apkepti nereikia.

Trintai pievagrybių sriubai – tinka vištiena ar bet kokia kita mėsa, svogūnai, miltai (iš miltų ir kelių šaukštų vandens paruošiamas padažiukas, supilamas į sriuba prieš trinant ir dar karteli apverdant), grietinėlė, taip pat tinka bulvės ar kitos daržovės.

Bulvienei tinka- Svogūnai, grietinėlė, česnakas, nepakenktu gabalėlis sviesto (ne reibalų,tepalų mišinio), druska, pipirai.

Špinatu sriubytėms- labai tinka bulvės, morkos, pipirai, paprika, svogūnai, česnakai, druska, pipirai, salieras, galima pagardinti grietinėle, skaniau virti su mėsos, vištienos gabaliukais arba sultiniu.

Sūrio sriuba- savo mėgiamas, tirštasias sriubas, galite pagardinti lydytu sūriu, jeigu tokio sūrio supilsite visą indelį, (labai tinka su bulvėm, morkom, ryžiais, jautienos ar vištienos gabaliukais, faršo kukuliais ir kitais mėgiamais ingredientais. Taip pat galima apkepti fermentinį sūrį, sulipdyti blynelį, palikti ataušti bei papuošti juo patiekiamą sriubą, jai būnant kaštai blynelis lydisis.

Morkų sriuboms– tinka česnakas, imbieras jei mėgstamas, ryžiai, vištiena, krevetės, avokadas, razinos, džiovintos slyvos.

Skanaus,

Draudžiama josburtai.lt svetaineje paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, be josburtai.lt administracijos sutikimo. Gavus sutikimą, būtina nurodyti www.josburtai.lt kaip šaltinį.

Komentaras:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *