Įdarytos bulvės

Daugelis žmonių vargu ar  laiko bulves „supermaistu“, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų. Tačiau bulvės mūsų organizmams yra kur kas naudingesnės už daugelį sveikais laikomų produktų. Orkaitėje keptoje bulvėje su lupena yra penkis su puse karto daugiau ląstelienos nei vidutinio dydžio banane, o vitamino C joje daugiau nei trijuose avokaduose. Kartą per savaitę, saikingai valgomos bulvės, nepridės kilogramų jos net geresnis seleno šaltinis nei riešutai ir sėklos.

Labai paprastas įdarytų bulvių receptas

Orkaitėje kiek apkepusios bulvės, tiesiok įpjaunamos riekelėmis, pilnai neperpjovus, tarp riekelių įdedamas įdaras, tai gali būti smulkinta vištiena ar kitokia mėsa, prieskoniai, sūris ar apkepintos daržovės, įdarytos bulvės dedamos atgal į orkaitę kol apskrus, patartina ant kiekvienos bulvės uždėti po gabalėlį sviesto. Įdarui pasirinkus vištieną ar daržoves galima prieš baigiant kepti uždėti citrinos grežinėliu. Labai skanu prieš kepant, bulves marinuoti prieskoninėse žolelėse, tam puikiai tinka smulkinti rozmarinai, bazilikai ar kitokios pagal skonį.

Komentaras:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *