Vafliai

Vafliai-jau senai žinomas patiekalas, tinka visos progoms, svarbiausia, kaip jie bus paruošti, į tradicinių vafliu tešlą, vietoje cukraus, galima įmaišyti vytintos ar kitokios mėsytės, įvairiausių žalumynų, apkepintos paprikos,  sūrio ir kitų gardumynų pagal skonį, bei tradicinius vaflius paversti labai originaliu patiekalų, prie jo galima pagaminti įvairiausių padažų.

Vafliu tešlai reikės:

Miltų-350g.  4 Kiaušinių . Sviesto-125 g. patogiausia ištirpinti verdant,bet  ne iki virimo, luktelti kol atauš.

Miltų, kiaušinių,sviesto ir kitų ingredientų galima dėti ir kitokiais kiekiais, tešla tūrėtų būti ,ne per tiršta, bet ir ne skysta, kad padengtų vaflinės formą,bet neištekėtų per kraštus.

O toliau jau pagal skonį, galima įmaišyti pieno stiklinę ar dvi ir cukraus, cinamono, kakavos, vanilės,karamelės..

Arba mėsytės, prieskonių ,sūrio, žalumynų,daržovių (pomidorus,paprika geriau apkepinti), sutrinti česnako..

Vafliai kepami specialioje vaflinėje, kurią galima įsigyti beveik, bet kuriame prekybos centre, patogiau bus gaminti, jeigu vaflinės dangtis užsidarynėtu (užsifiksuotu), yra vafliniu,kurių dangti viso kepimo metu reikia laikyti užspaudus.

Vaflinę reiktu karts nuo karto patepti sviestu kepant.

Skanaus!

Komentaras:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *