Keptiems ananasams Reikės:
Šviežio didelio ananaso arba konservuotų ananasų griežinėlių.
2 kiaušinių
200g. grietinėlės
Keleto šaukstų manų kruopų
Cukraus pagal skonį, geriau rudojo
Žiupsnelio vanilės
Aliejaus (svarbu nepadauginti kepant)
Smulkintų lazdynų ar kitokių riešutų
Užvirinam grietinėlę, suberiam 3 šaukstus manų kruopų ir intensyviai maišydami virinam ant silpnos ugnies, kol išbrinks.
Su cukrum ir vanile išplaktus kiaušinius, atsargiai įmaišom į karštą manų košę. Ananasų griežinėlius (kepant šviežius reikia išimti viduriuką, o konservuotus tiesiok nuvarvinti) pavoliojam likusiose sausose manų kruopose, paskui – ir tešloje 2-3 minutes apkepam aliejuje, kol dailiai apskrus.
Pabarstom rišutukais.
Labai skanu su paukštienos patiekalais , ledais, želė ar desertiniu kremu.
Skanaus.